Luonnon voimaa -näyttelyssä ennätysyleisö

Luonnon voimaa -näyttelyssä ennätysyleisö

Keuruun museokesä on ollut jo tähän mennessä erittäin vilkas. Luonnon voimaa -kuvataidenäyttelyn on tähän mennessä nähnyt 668 museokävijää. Se on lähes 200 kävijää enemmän kuin viime kesänä.

  • Kesänäyttelymme on ollut todella suosittu ja vieraita on käynyt ympäri Suomea, museonjohtaja Laura-Kristiina Moilanen iloitsee. Kävijämääriä selittää yleinen museokäyntien määrän kasvu, mutta varmasti vetovoimaa selittää myös pitkän linjan ammattitaiteilijoiden töistä koostuva hieno näyttelymme.

Luonnon voimaa -näyttelyn teoksia on ollut museon näyttelytilojen lisäksi esillä Keuruun vanhassa kirkossa ja kirkkomaalla, Kotiseutumuseolla, Vanhan Pappilan näyttelyaitassa ja Lehtiniemen aulagalleriassa. Näyttelyn taiteilijoita ovat Arja Jämsä, Aarne Jämsä, Eija Keskinen, Pasi Eerik Karjula, Jyrki Setälä, Nora Tapper ja Riikka Wesamaa, joiden taidelajeina maalaus, kuvanveisto, ikebana. Mukana myös koululainen Jalo-Valto Saarinen.

  • Näyttelystä on tullut todella hyvää palautetta. Myös siitä, että näyttelyn teoksia on esillä useissa kohteissa. Kuvanveistäjä Nora Tapperin Kantaäiti-teos vanhassa kirkossa on muun muassa herännyt paljon ihastusta. On koettu, että teos sopii tilaan aivan kuin se sinne olisi tehty! Vuonna 1758 käyttöön vihitty kirkko luokin todella hienot puitteet teokselle ja se on uskomattoman upea muutoinkin, Moilanen sanoo. Vanhalla kirkolla kävijöitä on tähän mennessä ollut kesän aikana 1500.
  • On ollut suuri ilo ja kunnia viedä tämä monivuotinen näyttelyprojekti toteutuspisteeseen, Laura-Kristiina Moilanen jatkaa. Suuri kiitos onnistumisesta kuuluu näyttelyn kuraattorille Eija Keskiselle ja kukin vuorollaan projektia museolla edistäneille museonjohtajille Soile Ollikaiselle, Teppo Ylitalolle ja häntä sijaistaneelle Pirita Frigrenille. Laadukas näyttelyprojekti vaatii pitkäjänteistä ja tinkimätöntä työtä, sekä monenlaista osaamista Moilanen toteaa.

Luonnon voimaa -näyttely on avoinna Keuruun museolla 2.9. saakka ma-pe klo 11–17 ja la klo 10-14; Keuruun vanha kirkko 20.8. saakka ma-su klo 11-16; Lehtiniemen Aulagalleria 1.9. saakka ma-pe klo 8-15.

 

Kuva: Eija Keskinen, Teokset Yksin kaksin -veistos Aarne Jämsä; Elokuu -maalaus, Arja Jämsä

Lisätietoja:

Laura-Kristiina Moilanen
Museonjohtaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 040 965 5567

Aukioloajat

Keuruun museon kesänäyttely museorakennuksessa (Kangasmannilantie 4) on avoinna 31.8. saakka
ti-la klo 11-16.
Kesänäyttelyyn pääsymaksu  8/5 € ja Museokortti. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Haapamäki - Rautatiekylä keskellä Suomea -näyttely Haapamäen Wanhalla (Riihontie 1)
on avoinna 28.7. saakka joka päivä klo 11-17. Esillä myös Haapamäen vanhan
koulun perinneyhdistyksen kuvataidenäyttely Pasi Karjula ja Martti Jämsä sekä kotiseutuaineistoa.

Museon henkilökunnan yhteinen sähköposti:

museo@keuruu.fi

Info

museokortti logo sloganilla
Meille käy museokortti!

Löydät meidät myös Facebookista

- ja Instagramista!

- sekä Youtubesta!

Keuruun museo on esteetön.

Museonjohtaja

Laura-Kristiina Moilanen

040 965 5567
laura-kristiina.moilanen@keuruu.fi

 

Amanuenssi

Helena Kukkamo

040 965 5538
helena.kukkamo@keuruu.fi