Sisko Mujo

Kauden taiteilija, talvikausi 2010-2011
 
SISKO MUJO – VÄRIN MAALARI
 
 
 
Keuruun museon Kauden taiteilija talvikuukausina 2010-2011 on väreihin ja sommitteluun paneutuva Sisko Mujo. Museokauppa Pikkupiiassa on esillä hänen abstraktinen öljymaalauksensa, keltaisen ja oranssin tutkielma Valo vuodelta 2007.
 
Sisko Mujon taiteen taustana on suvun naisten monipuolinen käsityötaito. Oppikoulu- ja lukioajan opettaja, taiteilija Vappu Heiska kannusti etenkin kollaasitekniikasta innostunutta oppilastaan pyrkimään Taideakatemiaan. Ammatinvalinta oli toinen, mutta Mujo on harrastajana  opiskellut taidetta Etelä-Pohjanmaan opistossa, Ruotsinpyhtään ja Keuruun kansalaisopistoissa sekä lukuisilla kursseilla ja taideleireillä muun muassa taiteilija Juhani Järvisen johdolla.
 
Öljyvärien käyttö johdatteli Mujon kokemuksia ja tuntoja peilaaviin värikausiin ja värin tutkimiseen. Hän aloitti ruskeansävyisillä töillä, pyörähti keltaisen pariin ja viipyi sinisessä pitkään, kunnes punaisen, jopa ”synkeänpunaisen” sävyt tarjosivat suurikokoisissa töissä uuden löytämisen alueen. Sommittelu, toisto ja joskus ornamentiikka ovat värin rinnalla Mujon taiteen elementtejä.
 
Sisko Mujo on syntynyt Vaajakoskella. Hän muutti perheineen 1979 Keuruulle, missä työskenteli työterveyshoitajana 28 vuotta. Keuruun Taiteilijaseura ry:n jäsen hän on ollut vuodesta 1979 ja  puheenjohtaja 2005-2010. Ensimmäinen yksityisnäyttely oli Sepän Galleriassa Hankasalmella 1990 ja hän on ollut mukana lukuisissa yhteisnäyttelyissä eri paikkakunnilla. Tulossa on oma näyttely Sepän Galleriaan kesällä 2011.
 
Teksti: Orvokki Vääriskoski

Aukioloajat

Keuruun museo on avoinna
ma - pe klo 11–16,
lauantaina vain poikkeuspäivinä.

Talvinäyttelyihin vapaa pääsy.
Kesänäyttelyyn pääsymaksu 5 € /3 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Museon toimisto
museo@keuruu.fi

Museonjohtaja

Laura-Kristiina Moilanen

040 965 5567
laura-kristiina.moilanen@keuruu.fi

 

Amanuenssi

Helena Kukkamo

040 965 5538
helena.kukkamo@keuruu.fi

 

Search