Raili Lappi

Kauden taiteilija, kesäkausi 2011
 
RAILI LAPPI
 
 
 
Opettaja ja kuvataiteilija Raili Lappi on Keuruun museon uusi Kauden taiteilija. Hänen työnsä, akvarelli Kivi vapautuu vuodelta 2009 on esillä museokauppa Pikkupiiassa 6.5.2011 alkaen.
 
Kuortaneella 1933 syntynyt Raili Lappi on peruskoulun ja kuvaamataidon opettaja sekä monipuolinen kuvataiteilija. Keuruun maisemilla on erityinen merkitys hänen taiteelleen. Kauden taiteilijan teos liittyy museon kesäkauden maisema-aiheiseen näyttelykokonaisuuteen eri puolilla kuntaa.
 
Viime vuosina taiteilijalta on nähty akvarelleja, joiden tunnelmat ja värit vaihtelevat voimakkaista tyynen seesteisiin ja aiheet maisemista ”rumiin roskiin”, kuten tekijä kuvailee. Pitkään uraan mahtuu monipuolista taidetyöskentelyä, muun muassa mittava puurtaminen grafiikan parissa. Alkukausinaan Lappi maalasi lähinnä öljyväreillä.
 
Raili Lappi on asunut Keuruulla vuodesta 1955 ja työskennellyt pisimpään Pohjoislahden koulun opettajana, 1980-90 -lukujen taitteessa hän oli kaksi vuotta Jyväskylän Viitaniemen yläasteen ja lukion kuvaamataidon opettajana. Hän on Suomenselän Taiteilijaseuran, Keuruun Taiteilijaseuran ja Kolo-ryhmän jäsen. Keuruun Taiteilijaseuran puheenjohtaja hän oli 1989-1996.
 
Teksti: Orvokki Vääriskoski
 

Aukioloajat

Keuruun museo on avoinna
ma - pe klo 11–16,
lauantaina vain poikkeuspäivinä.

Talvinäyttelyihin vapaa pääsy.
Kesänäyttelyyn pääsymaksu 5 € /3 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Museon toimisto
museo@keuruu.fi

Museonjohtaja

Laura-Kristiina Moilanen

040 965 5567
laura-kristiina.moilanen@keuruu.fi

 

Amanuenssi

Helena Kukkamo

040 965 5538
helena.kukkamo@keuruu.fi

 

Search