Hae kesätyöntekijäksi!

Tule Keuruun museon ja Pihlajaveden kotiseutumuseon kesätyöntekijäksi kesällä 2023!

 

Kesätyö Keuruun museolla

Keuruun museo etsii kesäntyöntekijöitä Keuruun vanhan kirkon ja Keuruun museon asiakaspalvelutehtäviin eri pituisille ajanjaksoille kesäkaudella 17.6.−19.8.2023. Kesätyö voi sisältää tehtäviä myös museon näyttely- ja tapahtumatuotannon sekä kokoelmienhoidon parissa.

Millaista työtä on tarjolla?

Keski-Suomen vanhin puukirkko, Keuruun vanha kirkko (1758) palvelee kesäisin matkailijoita ja keuruulaisia museokirkkona. Keuruun museo vastaa kirkon avoinnapidosta, opastuksesta sekä pääsylippujen ja matkamuistojen myymisestä. Kesätyöntekijänä otat kirkolla vastaan niin kotimaisia kuin ulkomaisia vierailijoita, pääset perehtymään kirkon ja Vanhan Keuruun alueen historiaan ja kertomaan siitä muille. Työtehtävät sijoittuvat pääasiallisesti vanhalle kirkolle, mutta myös Vanhan pappilan alueelle ja Kamanaan, jossa Keuruun museo sijaitsee.

Kesällä 2023 museon kesänäyttelynä on Einari Vuorelan luontorunoudesta inspiroitunut kuvataidetta, veistoksia ja ympäristötaidetta eri kohteissa esittelevä kokonaisuus Luonnon voimaa. Tehtäväsi voivat liittyä myös kesänäyttelyn tuotantoon ja tapahtumiin. Avustat mahdollisesti myös museon kokoelmatyössä. Kesätyöntekijänä olet osa Keuruun museon tiivistä työyhteisöä ja Vanhan Keuruun alueen matkailutoimijoiden joukkoa. Pääset näkemään ja kokemaan kulttuuriperintömatkailuun ja museoalaan liittyvää työtä.

Työaika ja palkkaus

Keuruun vanha kirkko on auki päivittäin keskimäärin 5 tuntia päivässä (klo 11−16) 17.6.−19.8.2023 välisenä aikana (juhannusaattona suljettu). Ryhmämatkailijoiden museokäynnit voivat satunnaisesti ajoittua aukioloaikojen ulkopuolelle, ja niistä sovitaan erikseen.

Työaika on 25 tuntia viikossa, ja se sisältää viikonlopputöitä. Työstä maksetaan AVAINTES 2022−2025 vähimmäispalkka + viikonloppulisät.

Mitä odotamme sinulta?

Museoalan, historian, kulttuuriperinnön, taidehistorian, etnologian tai kulttuurituotannon opiskelu luetaan eduksi, mutta tärkeintä on kiinnostus kulttuuriperintöä ja kulttuurimatkailua kohtaan. Odotamme kesätyöntekijältä opastuksissa tarvittavaa asiakaspalveluhenkisyyttä ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn.

Näin haet:

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 26.2.2023 mennessä osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Merkitse viestin aiheeksi ”Kesätyöhaku 2023”. Toivomme, että kerrot hakemuksessa, millä ajanjaksolla voisit olla työssä 17.6.−19.8.2023 välillä ja milloin voisit aloittaa.

Lisätietoja: Museonjohtaja Pirita Frigren, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 040 965 5567

Kesätyö Pihlajaveden kotiseutumuseolla

Pihlajaveden kotiseutuyhdistys etsii 1-2 nuorta kesätyöntekijöiksi näyttelynvalvontatehtäviin Pihlajaveden kotiseutumuseolle

Työsuhde tai työsuhteet ajoittuvat ajalle 5.7-30.7.2023. Tehtäviin etsitään aktiivisia, omatoimisia sekä asiakaspalveluorientoituneita 15-18 -vuotiaita nuoria. Arvostamme kokemusta asiakaspalvelutehtävistä, paikallistuntemusta sekä kiinnostusta historiaan.

Työntekijöiden palkkaamisesta vastaa Pihlajaveden kotiseutuyhdistys. Työsuhde ja palkkaus perustuvat Keuruun kaupungin kesätyötukeen, jota yhdistys hakee Keuruun kaupungilta työtekijöiden valinnan jälkeen (vuonna 2022 palkkaus oli väh. 375 euroa vähintään 60 työtunnin ajalta).

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi työkokemustietoineen 15.3.2023. mennessä Raija Koskela-Drischenkolle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. otsikolla: Hakemus Pihlajaveden kotiseutumuseo, nuorten kesätyö.

Lisätiedot ja tiedustelut: Raija Koskela-Drischenko, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 040 7628134.

Kuva: Keuruun vanhan kirkon sisäänkäynti, Pentti Hannikainen 2022.

Vanha kirkko Pentti Hannikainen 2022 pieni

Aukioloajat

Keuruun museo on avoinna
ma - pe klo 11–16,
lauantaina vain poikkeuspäivinä.

Talvinäyttelyihin vapaa pääsy.
Kesänäyttelyyn pääsymaksu 5 € /3 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Museon toimisto
museo@keuruu.fi

Museonjohtaja

Laura-Kristiina Moilanen

040 965 5567
laura-kristiina.moilanen@keuruu.fi

 

Amanuenssi

Helena Kukkamo

040 965 5538
helena.kukkamo@keuruu.fi

 

Search