Uusi museonjohtaja aloitti työt 6.3.

Laura-Kristiina Moilasesta Keuruun museon uusi johtaja

FT, kulttuurituottaja Laura-Kristiina Moilanen on valittu Keuruun museon uudeksi johtajaksi 6.3.2023 alkaen. Jyväskyläläinen Moilanen hoitaa museonjohtajan sijaisuutta museonjohtaja FM Teppo Ylitalon opintovapaan loppuun 31.5.2024 asti.

Laura-Kristiina Moilanen on valmistunut 2016 Humanistisesta ammattikorkeakoulusta ja tehnyt opinnäytetyönsä Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamasta alueellisesta taidehankkeesta, jossa muun muassa Keuruulla ja Petäjävedellä työskenteli kuntataiteilija vuonna 2015. Filosofian tohtoriksi hän on puolestaan valmistunut Jyväskylän yliopiston Suomen historian oppiaineesta. Hänen väitöskirjansa käsitteli 1800–1900-lukujen vaihteen suomenkielistä proosaa ja talonpoikaista identiteettiä. Moilanen on työskennellyt myös opetustehtävissä yliopistovuosinaan.

Keuruu ja Keuruun museo saavat Moilasesta monipuolisen kulttuuri- ja taidealan ammattilaisen. Hän on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Jyväskylän, Äänekosken ja Nurmijärven kulttuuripalveluissa ja viestintätehtävissä sekä Jyväskylän Kirjamessujen ohjelmapäällikkönä. Moilanen tunnetaan myös Petäjäveden Taidetila Toinilan tuottajan ja näyttelynjärjestäjän työstään.

  • Olen todella innoissani tästä tehtävästä, Moilanen sanoo. Vanhan Keuruun miljöö on todella hieno kokonaisuus ja on mahtavaa päästä omalta osaltani kehittämään museon toimintaa ja samalla myös matkailua. Mahdollisuudet ovat sangen upeat! Olen myös iloinen siitä, että museotyössä kohtaavat nyt innostukseni kuvataiteeseen ja historiaan. Ja pääsen myös hyödyntämään pitkästä aikaa historioitsijan ammattitaitoa, Moilanen iloitsee.

Lisätietoja:

Museonjohtaja Laura-Kristiina Moilanen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 040 9655567

Kuva:

Laura-Kristiina Moilanen. Kuvaaja: Emanuele Arteniesi

Laura-Kristiina Moilanen, kuva: Emanuele Artesieni

Aukioloajat

Keuruun museo on avoinna
ma - pe klo 11–16,
lauantaina vain poikkeuspäivinä.

Talvinäyttelyihin vapaa pääsy.
Kesänäyttelyyn pääsymaksu 5 € /3 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Museon toimisto
museo@keuruu.fi

Museonjohtaja

Laura-Kristiina Moilanen

040 965 5567
laura-kristiina.moilanen@keuruu.fi

 

Amanuenssi

Helena Kukkamo

040 965 5538
helena.kukkamo@keuruu.fi

 

Search