Kiertokoulu-draamaopastus

Keuruun museon Kiertokoulussa oppilaat kokevat välähdyksen menneen ajan kouluelämästä ja tapakulttuurista.

Kiertokoulussa historia muuttuu eläväksi kun opettaja sadan vuoden takaa saapuu luokkaan pitämään oppituntia. Mukanaan hänellä on arkku pullollaan vanhoja opetusvälineitä, joita oppilaat pääsevät kokeilemaan, esimerkiksi harjoittelemaan kirjoitusta oikealla vanhan ajan mustekynällä.

Tunnilla noudatetaan vanhoja tapoja: Kun opettaja tulee luokkaan, noustaan seisomaan, jonka jälkeen on aamuhartaus ja siisteystarkastus. Tunnin jatkuessa opettaja kertaa oppilaidensa kanssa muutamia kirjaimia sekä opastaa oikeanlaiseen kirjoitukseen. Tunnin kesto on nykykäytännön mukainen 45 minuuttia.

Kiertokoulun yhteyteen on myös mahdollista suunnitella ja liittää oheistehtäviä. Luokka voi esimerkiksi ennakkoon tutkia oman koulun tai vaikkapa isovanhempiensa koulunkäyntihistoriaa.

Tunnin lopussa museon työntekijä heittää opettajan roolin pois ja purkaa oppilaiden kanssa tunnin aikana koettuja asioita. Samalla mietitään millaista oli samanikäisten lasten elämä ennen, kuinka he kävivät koulua vai oliko heillä siihen edes mahdollisuutta.

Kiertokoulu on tilattavissa Keuruun museosta numerosta 040 965 5538. Opetustilanne soveltuu parhaiten 3-6 luokkalaisille.

Kiertokoulu kiertää -museopedagoginen projekti on saanut valtionavustusta museoiden innovatiivisiin hankkeisiin. Kaikki tämän sivun kuvat on lainattu Pihlajaveden ala-asteen nettisivuilta. Tiedustelut puhelimitse 040 965 5538 tai sähköpostilla museo(at)keuruu.fi

Aukioloajat

Keuruun museo avoinna 13.8.-31.12.2018 
ma - to 11-17, pe 11-18, la 11-15.

Museon toimisto avoinna ke-to 10-12.
Palvelemme sinua parhaiten, kun sovit tapaamisesta ennakkoon.

Museon toimisto
museo@keuruu.fi

Info

museokortti logo sloganilla
Meille käy museokortti!

Löydät meidät myös Facebookista

Museonjohtaja

Ritva Pulkkinen

040 965 5567
ritva.pulkkinen@keuruu.fi

 

Amanuenssi

Teija Lammi

040 965 5538
teija.lammi@keuruu.fi

 

©2018 Keuruun Museosäätiö

Search