Vinttigalleriassa Sampo Ketonen

 

Vinttigalleria 17.2.-22.3.2018

Sampo Ketonen
Kotikoivu

"Koivu, joka oli jättimäinen kaksihaarainen hyvin vanha koivu. Lapsena kiipeilimme veljeni kanssa sen paksuilla oksilla. Oksilla roikkui keinu ja riipputikkaat. Noin kahdeksan vuotta sitten tuuli kaatoi toisen haaran. Kaatuneesta osasta jäi talteen jokunen lankku, joista tuli muutama jakkara ja tv-taso. Neljä vuotta sitten jäljellä oleva runko piti kaataa turvallisuussyistä. Tyvi oli pahasti haljennut ja rungon sisusta alkanut jo märäntymään. Koivun lahot alaoksat olivat jo pelkästään 10-20cm halkaisijaltaan.

Näyttelyn suurin veistos "Pöllökoto" on koivun tyvi, johon oli muodostunut reikä. Tämä reikä ja halkeama aiheutti lopulta koivun hitaan kuoleman. Reikä toimi myös aikoinaan pöllön pesäkolona. Veistoksista näkee osan Kotikoivun tarinaa ja kuinka se on muovannut itseään ajan saatossa. Kuinka se lopulta on ikuistettu eri muotoihin, ja edelleen jatkaa muotoutumistaan varastoon sahatuista lankuista. Eikä pelkästään katoa savuna ilmaan tai lahoa maahan.

Näyttelyn valokuvat tuovat esiin suomalaisen luonnon. Sen arkisen kauneuden monissa eri muodoissaan, jonka voi nähdä, jos vain hetkeksi pysähtyy sitä katsomaan."

Aukioloajat

Keuruun museo avoinna
ma - to 11-17, pe 11-18, la 11-15.
Poikkeukset aukioloajoissa mahdollisia.

Museon toimisto avoinna ke-to 10-12.
Palvelemme sinua parhaiten, kun sovit tapaamisesta ennakkoon.

Museon toimisto
museo@keuruu.fi

Info

museokortti logo sloganilla
Meille käy museokortti!

Löydät meidät myös Facebookista

Museonjohtaja

Ritva Pulkkinen

040 965 5567
ritva.pulkkinen@keuruu.fi

 

Amanuenssi

Teija Lammi

040 965 5538
teija.lammi@keuruu.fi

 

©2019 Keuruun Museosäätiö

Search