IKILIIKKUJA 15.6.-20.9.2013

Kesäisen leikkimielinen Ikiliikkuja -näyttely kannustaa kaiken ikäisiä pohtimaan fysiikan ja liikkeen lakeja. Näyttely yhdistää tiedettä ja taidetta.

Näyttelyssä on esillä muun muassa kineettistä ja liikettä esittävää taidetta kuten Osmo Valtosen Hiekkapiirrin seiska ja Pekka Luukkolan kineettisiä valokuvia.

Näyttelyssä on esillä myös Helsingin Kaapelitehtaalla työskentelevän taiteilijaryhmän useista pienistä taideteoksista koostuva kokonaisuus, Ritva Airaksisen valokuvia sekä Heidi Ahosen ja Eija Keskisen maalauksia.

Niina Kiiverin ja Raisa Kinnusen Suomessa ja Espanjassa kuvattu videoteos Koillinen perustuu Maria Rissasen runoon. Teos kuvaa kauhun elementtien kautta liikettä panemisena, paikalleen seisahtumisen vastakohtana.

Ikiliikkujia edustavat muun muassa Jyväskylän yliopiston fysiikan laitokselta saatu Ikiliikkuja, Tampereen teekkareiden Hiukkanen-killan ikiliikkuja, kansantaiteilija Markku Sarastamon ikiliikkuja ja Leonardo da Vincin piirustusten pohjalta tehty ikiliikkujan prototyyppi.

Pääsymaksu 5€ /3 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.