SATU ISTOLAINEN - piirustuksia ja maalauksia

20.1. - 27.3.2014
Paikka:

Satu Istolaisen näyttelyssä Piirustuksia ja maalauksia on esillä on yhdeksän tussi- ja akryylitekniikalla toteutettua teosta. Näyttely on tekijän ensimmäinen.

24-vuotias Satu Istolainen (os. Pajunen) on kotoisin Nokialta. Keuruulle yhdeksän vuotta sitten muuttanut Istolainen on aina pitänyt piirtämisestä. Käsin tekeminen, askartelu ja piirtäminen ovat olleet hänelle tärkeitä lapsuudenkodista lähtien. Erityisesti häntä ovat kiinnostaneet tussitöiden ja tarkkoja yksityiskohtia sisältävien piirrosten teko. Näyttelyä valmistellessaan Istolainen alkoi tehdä teoksia akryylimaalilla. Pieniä yksityiskohtia varten tarvittiin maalausvälineeksi hammastikkua, kun sopivan pientä sivellintä ei löytynyt.

Istolainen hakee teoksiinsa inspiraatiota rentouttavasta musiikista. Teokset valmistuvat ennalta suunnittelematta, vapaasti ideoiden, vastapainona arkisen elämän suunnitelmallisuudelle. Istolainen on ammatiltaan lähihoitaja, vaikka yläasteella opettaja kannusti opiskelemaan kuvataide-alaa. Piirtäminen säilyi kuitenkin rakkaana harrastuksena. Ensimmäisen oman näyttelyn tekemisessä kannusti erityisesti aviomies.

Kesällä 28.6.-7.8.2021 ma-la klo 11-18.

Talvinäyttelyihin vapaa pääsy.
Kesänäyttelyyn pääsymaksu 3 € /2 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Teppo Ylitalo

teppo.ylitalo@keuruu.fi