Veikko Koskinen

Kauden taiteilija, talvikausi 2009-2010

RAKENTEELLISEN MUODON TUTKIJA

Taiteilija Veikko Koskinen tunnetaan rakenteellisen muodon ja värin tutkijana, viivoittimen ja laskutaidon ystävänä. Tuttua on myös pitkän uran hurja työtahti sekä harras syventyminen paitsi kuvaan myös filosofiaan, runouteen ja usein ironissävyiseen huumoriin.

Useimmille Koskinen on tutuin abstraktien teosten taidemaalarina, mutta hän on työskennellyt myös valokuvauksen, grafiikan ja kuvanveiston parissa. Koskinen etsi ominta alaansa teatteriopinnoistakin, mutta kolmen vuoden paneutuminen piirustukseen ja maalaukseen  Tampereen työväenopistossa 1950-luvun puolivälissä vei kuvataiteen tielle. Realistisen alkukauden jälkeen omimmaksi ilmaisun suunnaksi vakiintui konkretismi. Käden taito on monipuoliselle taiteilijalle rakas aihe: hän toivoo kouluihin lisää käsityön perustaitojen ja taiteen opetusta, jota maan koulutetut taiteilijat innostavasti pystyisivät jakamaan.

Veikko Koskinen on syntynyt 1930 Ruovedellä ja asunut 1950-luvun lopulta saakka Keuruulla, työpaikkana oli puolustusvoimien pioneerivarikko. Hän on Keuruun Taiteilijaseuran perustajajäsen ja aktiivinen osallistuja muun muassa Jyväskylän taiteilijaseuran työhön. Yksityisten ja yhteisnäyttelyjen määrä kotimaassa ja ulkomailla on mittava, samoin julkisten teosten, joita on muun muassa Ranskassa ja Japanissa.

Koskinen on saanut taiteilijaurallaan lukuisia tunnustuksia. Vuonna 1986 hän sai Keuruun kulttuuripalkinnon ja vuonna 1991 hänelle myönnettiin valtion taiteilijaeläke.

Teksti: Orvokki Vääriskoski

Lue lisää Veikko Koskisesta

Keuruun museo avoinna 13.8.-31.12.2018
ma - to 11-17, pe 11-18, la 11-15.

Museon toimisto avoinna ke-to 10-12.

Ritva Pulkkinen

ritva.pulkkinen@keuruu.fi