Veikko Koskinen

Kauden taiteilija, talvikausi 2009-2010
 
RAKENTEELLISEN MUODON TUTKIJA
 
 
 
Taiteilija Veikko Koskinen tunnetaan rakenteellisen muodon ja värin tutkijana, viivoittimen ja laskutaidon ystävänä. Tuttua on myös pitkän uran hurja työtahti sekä harras syventyminen paitsi kuvaan myös filosofiaan, runouteen ja usein ironissävyiseen huumoriin.
 
Useimmille Koskinen on tutuin abstraktien teosten taidemaalarina, mutta hän on työskennellyt myös valokuvauksen, grafiikan ja kuvanveiston parissa. Koskinen etsi ominta alaansa teatteriopinnoistakin, mutta kolmen vuoden paneutuminen piirustukseen ja maalaukseen  Tampereen työväenopistossa 1950-luvun puolivälissä vei kuvataiteen tielle. Realistisen alkukauden jälkeen omimmaksi ilmaisun suunnaksi vakiintui konkretismi. Käden taito on monipuoliselle taiteilijalle rakas aihe: hän toivoo kouluihin lisää käsityön perustaitojen ja taiteen opetusta, jota maan koulutetut taiteilijat innostavasti pystyisivät jakamaan.
 
Veikko Koskinen on syntynyt 1930 Ruovedellä ja asunut 1950-luvun lopulta saakka Keuruulla, työpaikkana oli puolustusvoimien pioneerivarikko. Hän on Keuruun Taiteilijaseuran perustajajäsen ja aktiivinen osallistuja muun muassa Jyväskylän taiteilijaseuran työhön. Yksityisten ja yhteisnäyttelyjen määrä kotimaassa ja ulkomailla on mittava, samoin julkisten teosten, joita on muun muassa Ranskassa ja Japanissa.
 
Koskinen on saanut taiteilijaurallaan lukuisia tunnustuksia. Vuonna 1986 hän sai Keuruun kulttuuripalkinnon ja vuonna 1991 hänelle myönnettiin valtion taiteilijaeläke.
 
Teksti: Orvokki Vääriskoski
 
Lue lisää Veikko Koskisesta
 

Aukioloajat

Keuruun museo avoinna
ma - to 11-17, pe 11-18, la 11-15.
Poikkeukset aukioloajoissa mahdollisia.

Museon toimisto avoinna ke-to 10-12.
Palvelemme sinua parhaiten, kun sovit tapaamisesta ennakkoon.

Museon toimisto
museo@keuruu.fi

Info

museokortti logo sloganilla
Meille käy museokortti!

Löydät meidät myös Facebookista

Museonjohtaja

Ritva Pulkkinen

040 965 5567
ritva.pulkkinen@keuruu.fi

 

Amanuenssi

Teija Lammi

040 965 5538
teija.lammi@keuruu.fi

 

©2019 Keuruun Museosäätiö

Search