Liikkuvaa kuvaa Keuruulla -näyttelylle viikon jatkoaika

Liikkuvaa kuvaa Keuruulla - mies ja elokuvakamera

Museosali 3.12.2020 - 23.1.2021

Keuruun museolla joulukuun alussa avattu Kyösti Tolppasen dokumenttitaltiointeja Keuruulta esittelevää Liikkuvaa kuvaa Keuruulla - mies ja elokuvakamera -näyttelyä jatketaan viikolla. Näyttely on avoinna la 23.1.2021 saakka ma-pe klo 11-17, la klo 11-16, su suljettu ja siihen on ilmainen sisäänpääsy.

Tammikuussa 2020 edesmennyt Kyösti Tolppanen oli keuruulaisen elokuvan grand old man. Hän toimi Keuruun Elokuvaajaseuran puheenjohtajana v:sta 1976 aina kuuolemaansa saakka ja oli tuttu näky kameroineen aina siellä, missä tapahtui.

Nähtävissä olevat elokuvat ovat: Haapamäki soittaa ja laulaa v. 1986-1998, Suuri ottelu v. 1991, Keuruun markkinoilla Kassi-Alman tahdissa v. 1992, Talvipäivä Honkavuorella v. 1994, Juna tulee kohta... hupailu Keuruun asemalla v. 1996 ja Joulukauden avajaiset v. 2008.

Elokuvien lisäksi näyttelyssä on esillä niiden tekemiseen liittyvää kalustoa ym. sekä valokuvia Kyösti Tolppasen uralta ja Keuruun Elokuvaajaseuran toiminnasta.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Kyösti Tolppasen perikunnan ja Keuruun Elokuvaajaseura ry:n kanssa.

Tervetuloa tutustumaan keuruulaiseen elämänmenoon elokuvan keinoin.

Huom! Tulethan paikalle vain terveenä. Turvallisen vierailun takaamiseksi voidaan museosalissa yhtäaikaa olevien vierailijoiden määrää rajoittaa. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston antaman määräyksen mukaisesti myös Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueelle sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä voi olla enintään 10 henkilöä. Huolehdithan omalta osaltasi myös käsihygieniasta ja turvavälien toteutumisesta. Suosittelemme kasvomaskin käyttämistä näyttelyssä vierailun aikana. Keuruun museon seuraa aktiivisesti koronavirustilanteeseen liittyviä viranomaisohjeita ja toimii niiden mukaan.

Kesällä 28.6.-7.8.2021 ma-la klo 11-18.

Talvinäyttelyihin vapaa pääsy.
Kesänäyttelyyn pääsymaksu 3 € /2 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Teppo Ylitalo

teppo.ylitalo@keuruu.fi