Kaupunkikuvia - pietarilainen lasten kuvataidekoulu Aleksandrino esittäytyy / Галерея Лехтиниеми 5.12.2019-28.2.2020, Кеуруу

Lehtiniemen Aulagalleria 5.12.2019 - 28.2.2020, Seiponniementie 7, 42700 Keuruu

Lehtiniemen Aulagalleriassa on esillä pietarilaisen lasten kuvataidekoulu Aleksandrinon oppilaiden töitä. Näyttelyn teemana on kaupunki, meri, puut ja nuorison arki.

Pietarissa sijaitseva koulu on perustettu v. 1968. Se toimii Šeremetjevskin historiallisessa palatsissa, joka on rakennettu Pietari Suuren aikana 1700-luvun alussa. Rakennus lukeutuu venäläisen klassismin aikakauden helmiin. Sitä ympäröi kaunis Alexandrinon puisto lampineen. Koulun ylpeys on palatsin seremoniallinen sali, jossa järjestetään luentoja, konsertteja, oppilastöiden näyttelyitä ja esitellään kuuluisien pietarilaisten taiteilijoitten töitä.

Aleksandrinon kuvataidekoulussa on noin 500 oppilasta, jotka ovat iältään 7-18 –vuotiaita. Opetus tapahtuu ilta-aikaan. Pääaineeksi voi valita maalauksen, grafiikan, kuvanveiston tai keramiikan. Taidehistorian tunneilla opiskellaan venäläisen ja ulkomaisen taiteen historiaa ja tutustutaan Eremitaasin, Venäjän taiteen museon ja muiden museoiden taidekokoelmiin. Opetukseen kuuluu myös kesäinen taideleiri, jonka aikana oppilaat tekevät opettajiensa ohjauksessa luonnoksia, piirustuksia ja vesivärimaalauksia Alexandrinon puistossa ja muualla Pietarissa.

Koulun oppilaat osallistuvat aktiivisesti näyttelyihin ja kilpailuihin Venäjällä ja sen ulkopuolella, millä on suuri merkitys heidän ammatilliselle kasvulleen. Oppilaat ovat saaneet lukuisia palkintoja näyttelyistä, mikä kannustaa nuoria taiteilijoita ja kasvattaa heidän luottamustaan omiin kykyihinsä. Opetuksen tärkein tehtävä on kuitenkin taidekasvatuksellinen – oppilaiden perehdyttäminen kauneuden ja luovuuden maailmaan.

Aleksandrinon taidekoulu on esittäytynyt Keuruulla aiemminkin. Kesällä 2012 opettajat Inna Permyakova ja Irina Tikhonova sekä ryhmä heidän oppilaitaan osallistuivat keuruulaisten Tanja Koskisen ja Esko Soinin Haapamäen Wanhalla järjestämään kansainväliseen taidenäyttely- ja työpajatapahtumaan. Seuraavana vuonna heitä osallistui Keuruulla Huttulan Koulurannassa pidetylle luovuusleirille, jonka järjestelyistä Koskisen ja Soinin ohella vastasi Keuruun kaupungin nuorisotoimi. Permyakova ja Tikhonova ovat vierailleet Keuruulla viimeksi viime keväänä vetämässä kuvataiteen mestarikursseja.

Normal 0 21 false false false FI X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normaali taulukko"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}

Lehtiniemen Aulagalleria on avoinna ma-pe 8-15. Sinne on vapaa sisäänpääsy.

Lisätietoa koulusta: www.alexandrino.ru

Галерея Лехтиниеми 5.12.2019-28.2.2020, Кеуруу

В галерее Лехтиниеми проходит выставка учеников художественной школы Александрино. Темы выставки город, море, деревья и досуг молодёжи.

Школа Александрино находится в Санкт Петербурге. Она основана в 1968году. Здание школы построено при Петре 1, в начале 1700х годов. Дворец Шереметьева является жемчужиной русского классицизма. Его окружает Александровскиий парк. Гордостью школы является церемониальный зал, где устраивают лекции, концерты. В здании школы проходят выставки учеников и учителей, а также другие выставки.

В Александрино учится около 500 детей 7-18лет.  Обучение вечернее. В школе можно обучаться живописи, графике, скульптуре, керамике. На уроках Истории искусства ученики изучают историю Русского и Зарубежного искусства, посещают Эрмитаж, Русский музей и бывают в других музеях. Частью обучения является летняя практика, во время которой ученики под руководством преподавателей, делают зарисовки и акварели в Александровском парке и других местах города. Ученики школы активно учавствуют в выставках в России и за ребежом, потому что это важно для их развития как художников. Многочисленные дипломы, полученные на выставках, говорят о высоком уровне обучения и вселяют веру в свои способности. Главная задача обучения- привить любовь к творчеству и понимание прекрасного.

Художественная школа Александрино представлена в Кеуруу не первый раз. Летом 2012 года учителя школы Инна Пермякова и Ирина Тихонова принимали участие в международной выставке и мастер классах, организованных преподавателем худ.школы Кеуруу Татьяной Коскинен и фотографом Еско Сойни в Историческом здании бывшей школы в районе Хаапамяки. В 2013 году они принимали участие в творческом лагере, организованным  Татьяной Коскинен в сотрудничестве молодёжной организацией города Кеуруу и Еско Сойни. Прошлой весной преподаватели Инна Пермякова и Ирина Тихонова были в Кеуруу, учавствовали в занятиях художественной школы , проводили мастер классы

Галерея Лехтиниеми открыта с понедельника по пятницу 8-15. Вход свободный.

Pääsymaksu 5€ /3 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.