Taiteilijahaku keskisuomalaisen nykytaiteen näyttelyyn

TAITEILIJAHAKU KESKISUOMALAISEN NYKYTAITEEN NÄYTTELYYN 2020 ON AVAUTUNUT!

HAKU ON VOIMASSA 31.10.2018 SAAKKA


Kutsumme hakuun keskisuomalaisia ja muualla Suomessa tai ulkomailla vaikuttavia taiteilijoita, joilla on jonkinlainen yhteys Keski-Suomeen tai haluavat luoda yhteyden. 

Näyttely tarkastelee paikkaa – siihen kuulumista tai kuulumattomuutta. Näyttelyyn haetaan sähköisellä  lomakkeella https://matkalla2020haku.keskisuomentaide.fi/ Hakukieli on kansainvälisen kuraattorin vuoksi englanti.

Aihetta voi käsitellä henkilökohtaisella, poliittisella tai globaalilla tasolla. Näyttelyyn voi ehdottaa sekä uusia että jo olemassa olevia teoksia. Kaikki tekniikat ja ilmaisuvälineet kuten maalaukset, piirustukset, grafiikkateokset, veistokset, videot, valokuvat, ääniteokset, performanssit ja installaatiot ovat tervetulleita. Näyttely muotoutuu valittujen taiteilijoiden ja kuraattorin välisessä vuoropuhelussa. 

Kuraattoriksi on kutsuttu Rickard Borgström, joka työskentelee tanssin, teatterin sekä nykytaiteen parissa. Hän kuratoi tapahtumia, seminaareja ja näyttelyitä pääasiassa Pohjoismaissa – ja usein perifeerisillä alueilla. Parhaillaan hän toimii kuraattorina Nuukissa Grönlannissa. Borgström on sekä Suomen että Ruotsin kansalainen ja hänen äidinkielensä on ruotsi. 

Rickard Borgström valitsee yhteistyössä näyttelytyöryhmän kanssa taiteilijat/teokset Jyväskylän taidemuseossa, Keuruun ja Saarijärven museoissa sekä Saarijärvellä sijaitsevassa Galleria Jarskassa vuonna 2020 järjestettäviin näyttelyihin. Järjestäjät ovat Jyväskylän taidemuseo, Jyväskylän Taiteilijaseura, Keuruun museo ja Saarijärven museo. Osallistumismaksu 25 € maksetaan Jyväskylän Taiteilijaseuran tilille. 

Matkalla maan keskipisteeksi nimetty keskisuomalaisen nykytaiteen näyttely on järjestyksessään toinen, ensimmäinen oli vuonna 2015. Joka viides vuosi toteutettavan näyttelyn konsepti syntyi, kun Jyväskylän Taiteilijaseura ja museot pohtivat miten kehittää alueellista näyttelytoimintaa niin, että taiteilijoiden olisi mahdollista saada tuotantoaan esille laajemmin kuin jo perinteeksi muodostuneessa taiteilijaseuran vuosinäyttelyssä. Myös maakunnasta pois muuttaneita taiteilijoita haluttiin houkutella näyttelymatkalle kotiseudulleen.

Lisätietoja
Leena Lokka, intendentti, Jyväskylän taidemuseo, leena.lokka(at)jkl.fi
Jukka Partanen, intendentti, Jyväskylän taidemuseo, jukka.partanen(at)jkl.fi

Aukioloajat

Keuruun museo avoinna
ma–to 11–17, pe 11–18, la 11–15.
Poikkeukset aukioloajoissa mahdollisia.

Pääsymaksu kesäkaudella 5/3€, alle 18-v. maksutta. Museokortilla vapaa pääsy.

Museon toimisto avoinna ke–to 10–12.
Palvelemme sinua parhaiten, kun sovit tapaamisesta ennakkoon.

Museon toimisto
museo@keuruu.fi

Info

museokortti logo sloganilla
Meille käy museokortti!

Löydät meidät myös Facebookista

Museonjohtaja

Ritva Pulkkinen

040 965 5567
ritva.pulkkinen@keuruu.fi

 

Amanuenssi

Teija Lammi

040 965 5538
teija.lammi@keuruu.fi

 

©2019 Keuruun Museosäätiö

Search