Avoimet ovet Santun talossa 18.10.

Avoimet ovet Santun talon taiteilijaresidenssissä keskiviikkona 18.10 klo 15-18

Keskiviikkona 18.10 on yleisöllä mahdollisuus tutustua Santun talon taiteilijaresidenssiin.
Paikalla on myös keuruulaisjuurinen taiteilija Eija Keskinen, joka kertoo residenssityöskentelystä Santun talossa.

Aikaisemmin Uutelan talona tunnettu taiteilija Lauri Santun kotitalo täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Lauri Santun (vuoteen 1939 asti Järvinen) isä Kaarlo Järvinen osti talon jäätyään eläkkeelle ratamestarin työstä. Lauri Santtu asui talossa vanhempiensa ja sisarustensa kanssa vuoteen 1930 asti. Vanhempien kuoleman jälkeen Uutela pysyi sisarusten hallussa ja Lauri Santtu vietti talossa kesiään.

Talo on toiminut vuodesta 1985 taiteilijaresidenssinä. Vuosittain talossa vierailee taidegraafikoita, kuvataiteilijoita ja kuvanveistäjiä sekä kirjailijoita. Ammattitaiteilijoille tarkoitettuun residenssiin järjestetään vuosittain avoin haku.
Viime vuosina toiminta on kansainvälistynyt, kesävieraita on tullut yhä useammin myös ulkomailta.

Santun talon taiteilijaresidenssi

Vanhankirkontie 6, 42700 Keuruu

Keuruun museo avoinna ma - la 11-15, pe 11-18.

Tarkasta näyttelykohtaiset aukioloajat!

Museon toimisto avoinna ke - to 10-12.

Ritva Pulkkinen

ritva.pulkkinen@keuruu.fi